Rozlučka se svobodou aneb Hen Party!

20:21 Michelle B 5 Comments

Vlastně ani nevím, proč sem tenhle off topic článek cpu. Ale třeba ho některá z vás ocení. :)

Kamarádka má příští měsíc svatbu, což spoustu lidí vnímá jako můžu-si-ožrat-držku-a-neplatit-za-to událost. Jenže týhle události předchází ještě jedna důležitá taky ožírací událost, a to rozlučka se svobodou. Naplánovat jednu nebo druhou není vůbec lehký, ale naštěstí to nemám na krku sama. Je nás na to rovnou pět ženských! Ikdyž o to je to možná těžší.
Výsledek obrázku pro hen party
(Zdroj: https://www.henbox.co.uk/hen-party-games-top-hen-game-ideas/)


Každopádně, je tak nějak jasný, že když už se něco takovýho plánuje, musí to bejt prostě topinkový (překlad řeči mýho kmene: naprostá bomba!) a nezapomenutelný. Chceme přece aby si tenhle večer nevěsta pamatovala do smrti. Nebo aspoň do rána. 

Jenomže když se řekne rozlučka se svobodou, spoustu lidí si vybaví párty v las vegas se striptérama, co budoucí nevěstě pijou tequilu z pupíku a k tomu všichni naprosto nefalešně zpívaj "little party never killed nobody"! Ale na to třeba my rozhodně nemáme rozpočet.

Takže jako první bod celýho plánování je dostat z nevěsty seznam kamarádek a představu o celý rozlučce. 
Ne každá totiž stojí právě o tu velkolepou party, kdy se jí na klíně kroutí nějakej cizí chlap. ikdyž má třeba pěknej zadek. A na druhou stranu by bylo taky blbý, kdybyste budoucí nevěstě, která by si právě na jeden takovej zadek chtěla šáhnout, přichystali večer na chatě s hraním nekonečnejch Monopoly.  

Další důležitej bod je stanovit datum. Asi jako u každý akce. Hlavní je nezapomenout se dohodnout i s nevěstou. Taková rozlučka s nevěstou bez nevěsty by asi taky za moc nestála.

Před samotným vymýšlením programu dne je určitě dobrý dohodnout se, kolik jste ochotný do nevěsty vrazit peněz. Takže promyslet rozpočet.

Pak přichází na řadu samotný vymýšlení programu. Tady opakuju důležitej bod: Držet se představy nevěsty! 
Co během dne dělat pak závisí na fantazii, chuti a hlavně společných zájmech s nevěstou. 
Přidám pár inspiračních nápadů a začnu od těch nejjednodušších: 


  • večer doma/na chatě - myslim, že pokud má nevěsta ráda klídek a pohodičku, neni nad to, zůstat někde uvnitř/na zahradě, dát si vínko, popovídat, dát si třeba nějakou picí hru a prostě si užít obyčejnej babskej večer :) 
  • wellness - taková klasika. Zamluvit wellness, vířivku, bazén, saunu atd. Dát si lahvinku šáňa ať jste povolnější a pak připojit třeba další bod, a to:
  • večeře/bary/diskotéka/bowling - dobře se napápnout a pak někde zapít budoucí paní, to je taky poměrně častý program. 
  • travesty show/striptýz - už trošku dražší forma oslavy, ale kdo má rád tenhle typ zábavy, tak bude určitě nadšenej (tady si ale dejte pozor, ať druhá polovička není žárlivec)
  • festival - pokud by chtěl někdo zabodovat u mě, rozlučkou na fesťáku by se mu to rozhodně povedlo. Svojí lásku k hudbě a hudebním akcím prostě nezapřu. Takže pokud je nevěsta stejnej nadšenec jako já, někde se bude odehrávat koncert nebo festival, kde bude hrát třeba její oblíbená kapela, tak fesťák je za mě jeden z těch lepších a originálnějších nápadů.
    Samozřejmě to nemusí být nutně hudební festival, taková rozlučka na food festivalu, kde by mi každej platil jídlo.. No taky bych se nezlobila :)))
  • akční den - tady pak přichází na řadu právě ta fantazie. Pokud jste parta kamarádek, která pořád něco podniká a nesnáší nudu, rozlučka by rozhodně neměla bejt výjimkou. Od těch nejjednoduších, jako třeba vyjížďka na koních, nebo celodenní výšlap někam na horu, po ty akčnější jako hraní airsoftu, room escape game, horolezení apod.
  • netradiční zážitek - něco, co nevěsta nikdy nedělala/dělala třeba jednou v životě. Pro někoho to může být právě ta vyjížďka na koni, ochutnávka vín, lázně, koncert.. pro někoho zorbing, výlet balónem/vrtulníkem, seskok padákem, bungee jumping, lekce jógy/pole dance, projížďka luxusním fárem a tak dáále. 
  • exotika - no a pro ty zámožnější tu jsou aktivity, který obyčejný smrtelník kolikrát ani nezažije. Nevěstu můžete odvézt do cizí země na projížďku na velbloudech, potápění s delfínama, jízdu psím spřežením..
Teď přichází na řadu pár zpestření:
Pokud se budete během dne přemisťovat a nechcete se spokojit s taxíkem, je tu možnost pronajmout si limuzínu, nebo motorový člun - šáňo je samozřejmostí.
Během dne taky nevěstě můžete přichystat seznam úkolů, který musí splnit. Buď ji vytvoříte jen obyčejný seznam, který bude odškrtávat, nebo si s tím pohrajete trochu víc. My nevěstě vyrobily A4, na konec jsme připsali naše čestné prohlášení, že nevěsta byla řádně proškolena pro vstup do manželství a přidali naše podpisy. Nebo si s tím můžete pohrát ještě víc, všechny úkoly řádně nafotit a udělat jí z toho takový menší scrapbook. :) Tady se opět fantazii meze nekladou.
Ale pokud se pustíte do úkolů, je opět nutný nenápadně vyzjistit, co je všechno nevěsta ochotná udělat a co se nebude příčit ani jejímu nastávajícímu. My byly v tomhle celkem omezený, protože budoucí ženich je žárlivec, a tak úkoly typu "získej telefonní číslo od pěti chlapů" a podobně byly hned tabu.

No a pokud už jste s celým programem za vodou, teď už zbejvá jen doladit detaily.
Jestli budete nevěstu zdobit nějakýma blbostma (čelenka budoucí nevěsty, šerpa, sukýnka, odznáčky apod.. Člověk by neřek, kolik takovejch blbostí se vyrabí..). 
Jestli se budete nějak ladit s nevěstou. My třeba nevěste pořídili roztomilej klobouček a nám se na hlavu připnula umělá kytka. 

A na co nezapomenout?

Užít si to. A hlavně si vzít volno i na další den. ;D


5 komentářů:

  1. Musím říct, že mě se tento článek moc líbí! ♥ Žádnou takovou rozlučkovou party jsem ještě nepřipravovala, protože žádná z mých hodně blízkých ještě svatbu neměla, ale určitě se to hodí! Líbí se mi ten seznam, jak jste vytvořily :). A i ten Scrapbook by byl krásný :). Každopádně super inspirace a rady, jak na to! :)

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkně to máš sepsané. :) Tebe mít za družičku musí být radost!

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  3. I když rozlučku se svobodou mít nechci, sepsala jsi to fajnově :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych rozlučku se svobodou ráda, i když otázka jestli vůbec někdy bude nějaká svatba :D Ale vůbec nevím co bych chtěla, takže se mnou by to měly kamarádky asi těžký.

    Ale je super, jak si to pěkně seslala, protože co si budeme říkat, protože ta zažitá představa je z těch filmů))

    Ale co mě vždycky dokáže dojmout, jsou žárliví chlapi, jejichž drahá polovička striptéra mít nemůže, nemůže se ptát chlapů na číslo a podobně. A oni si v klidu užijí v nějakým strip klubu lap dance!

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem přesně ten typ chlapa, který s chlapama rozlučku se svobodou slavit nebude a odbije si to s opačným pohlavím. A jak to píšu, tak se i stalo. Jeden z posledních zimních večerů jsem strávil v Praze bez mé budoucí manželky. Nudou jsem se mohl zbláznit, a tak jsem sáhl po telefonu a vytočil protějšek z escortfox.com. Bylo to bájo!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší, děkuju vám ♥